2009. március 27., péntek

Boldogság sütemény

Eredeti nevén Non plus ultra. Nálunk tavaly búcsú óta már csak Boldogság sütemény. Sogórnőm 3 éves keresztlánya, csak tömte magába, egyszercsak megszólal: Én olyan boldog vagyok! - Miért? - Mert olyan finom ez a sütemény! Fotó sajna nincs, mivel hamar elfogy. :)

Hogyan készül:
20dkg liszt, 12dkg vajjal 3 dkg cukorral, csipet sóval és egy 1 tojás sárgájával összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk. Kis kerek formával kiszaggatjuk, a lehető legkisebbel. 2 tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 18dkg porcukrot. Minden lapocskára "kis halmot" rakunk.Lassan, kis lángon világosra sütjük. Lekvárral összeragasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése