2009. március 27., péntek

Sült madártej, avagy intelligens krémes

20 dkg cukor, 8 tojás, 5 dkg margarin, 5 csomag vaníliáscukor,,csipet só, 1 liter tej, 9 evőkanál liszt

elkészíteni meg úgy szoktam, hogy kimérem a cukrot, belerakom a vaníliáscukrot is, és ebbe keverem bele a tojások sárgáját. aztán ebbe egy kis tejet keverek, aztán egy kis lisztet, aztán megint tejet, és így tovább, hogy ne legyen csomós. Az utolsó adag liszt után szoktam belekeverni, a mikróban felolvasztott vajat, de nem túl melegen, mert a tojássárgája összecsomósodik vagy mit csinál tőle. Amikor összekevertem mindent, akkor szoktam bekapcsolni a sütőt 200 °C-ra, sütőpapírt rakok a tepsibe, utána csak fel kell verni a tojásfehérjét, óvatosan belekeverni a tejes lötyibe, aztán mehet is a tepsibe, kb 10 perc 200 °C-on, aztán kb fél óra 150°C-on

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése