Még mindig vaddisznó! :) Csütörtöki piacon találtam rókagombát, mint utólag kiderült kissé húzós volt az ára, de nem bírtam ott hagyni, na jó csak 60dkg-t vettem, és anyu mind belerakta a raguba. Fincsi lett!!! :)
Hozzávalók:
- 1kg vaddisznóhús
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd hagyma
- 40dkg gomba (jelen esetben rókagomba)
- 3 ek mustár
- 3 ek áfonyalekvár
- 3 ek olívaolaj
- 1 narancs reszelt héja
- friss kakukkfű
- rizs
- só
- bors
Összekeverjük a mustárt, az olívaolajat, az áfonyalekvárt, majd sóval, borssal, reszelt narancshéjjal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. A kockázott húsra öntjük a páclét, amelyben egy napig állni hagyjuk.
sütni kezdjük a húst, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a kakukkfűvet és a gombát.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Forrás: 2006. Vasárnapi Blikk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése