2012. szeptember 14., péntek

Gombás vaddisznóragu

Még mindig vaddisznó! :) Csütörtöki piacon találtam rókagombát, mint utólag kiderült kissé húzós volt az ára, de nem bírtam ott hagyni, na jó csak 60dkg-t vettem, és anyu mind belerakta a raguba. Fincsi lett!!! :) 




Hozzávalók:

  • 1kg vaddisznóhús
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd hagyma
  • 40dkg gomba (jelen esetben rókagomba)
  • 3 ek mustár
  • 3 ek áfonyalekvár
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • friss kakukkfű
  • rizs
  • bors
Összekeverjük a mustárt, az olívaolajat, az áfonyalekvárt, majd sóval, borssal, reszelt narancshéjjal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. A kockázott húsra öntjük a páclét, amelyben egy napig állni hagyjuk. 
sütni kezdjük a húst, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a kakukkfűvet és a gombát. 
Főtt rizzsel tálaljuk. 

Forrás: 2006. Vasárnapi Blikk 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése