2014. október 2., csütörtök

Együnk egymásért! - Jót enni jó, jót tenni jó!



Hallottatok már az Élelmiszerbankról?

Azzal foglalkozik, hogy az élelmiszeriparban és kereskedelemben jelentkező élelmiszerfelesleget, ami minőségileg kifogástalan, de valamiért nem eladható (pl. hamarosan lejáró termékek, húsvéti/karácsonyi szezonális áruk stb) összegyűjtjük és a rászorulókhoz juttatjuk el. Így ezek a - teljesen rendben lévő, fogyasztható - ételek nem a kukában végzik, hanem rászoruló emberek, asztalára kerülnek. Annak köszönhetősen, h nem vesszük, hanem "mentjük" az ételt, és jellemzően önkéntesek dolgoznka nálunk, nagyon hatékonyan tudunk működni, 1 Ft működési költségből 30 Ft értékű élelmiszersegélyt tudunk előteremteni. Évente kb. 6000 tonna élelmiszert mozgatunk meg. Mint a legtöbb civil szervezetnek, nekünk is fontos, h finanszírozni tudjuk működésünket. Az élelmiszerek tárolásához és szállításához raktárt és hűtőautót kell fenntartanunk. 

Most indítjuk el az Együnk Egymásért programunkat, amibe szeretnénk minél több sütni-főzni szeretőt bevonni. Az októberi program lényege, h aki bekapcsolódik, az főz, süt vmit, és a föztjét, süteményét adományért "cserébe" kínálja ismerőseinek, kollégáinak. A program mottója: "jót enni, jót tenni jó", mivel most a sütés-főzés, mások kínálásának és a finom ételek elfogyasztásának öröme párosul azzal, h mindez egy jó ügy szolgálatában történik: a befolyó adományokat arra költjük, h minél több élelmiszercsomagot tudjunk eljuttatni szegénységben élőknek.


A programról bővebb információ a www.elelmiszerbank.hu/egyunkegymasert oldalon található.


 Várjuk éttermek és menzák, valamint sütni-főzni szeretők jelentkezését, akik októberi adománygyűjtő akciónkhoz csatlakozva szívesen támogatnák rászorulók élelmezését. Jót enni jó, jót tenni jó!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése